Documentaire 'Ongelovig' en debat bij Studium Generale

GRONINGEN

In het Academiegebouw in Groningen wordt dinsdag 23 mei de documentaire 'Ongelovig - vrijdenkers op de vlucht' vertoond. Aansluitend staat een debat geprogrammeerd.

In de film van Dorothée Forma zien we een blogger Fauzia uit Bangladesh, Syed uit Pakistan, Ayman uit Syrië en twee mensen uit Afghanistan. Het zijn uitgesproken atheïsten, gevlucht uit landen waar mensen doorgaans alleen stiekem ongelovig kunnen zijn. Op de vlucht voor religieus extremisme, komen ze terecht in het vrije Nederland, maar kunnen ze in asielzoekerscentra open zijn over hun standpunten? Op de filmvertoning volgt een debat, onder leiding van Bahram Sadeghi, met Boris van der Ham en de ongelovigen zelf en antropoloog Maria Vliek, die onderzoek doet naar vrijdenkers in moslimgemeenschappen in Europa. Deze activiteit, die is georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met Humanistisch Verbond en Omroep Human, begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen