Lock me Up - Free a Girl bij Jimmy's Groningen

GRONINGEN

Bij Jimmy's Groningen worden van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 mei tien jongeren opgesloten in een hok van 1 bij 2 meter. Elke dag zullen twee jongeren gedurende twaalf uur opgesloten worden.

Dit gebeurt in het kader van de actie ‘Lock me Up’ van Free a Girl. Deze noodhulporganisatie zet zich er voor in jonge meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie en de daders veroordeeld te krijgen.

Gedwongen prostitutie

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Met alleen water en een bakje droge rijst.  Met 'Lock me Up - Free a Girl'wordt deze situatie nagebootst. De volgende jongeren laten zich bij Jimmy's Groningen opsluiten: Kirsten Goossen, Nathalie Koorn, Matthijs Wols, Loïs Noordbruis, Florien Boutsema, Sietske Wolthuis, Charlotte de Jonge, Nicole (achternaam onbekend), Laurens Huizinga en Matthijs Hulst.

Sponsoring en veiling

Zij doen dat niet zomaar. Ze laten zich sponsoren voor hun opsluiting en hebben veilingitems ingebracht. De opbrengst wordt besteed aan de opsporing van bordelen en het redden van de meisjes. Meer informatie: www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/jimmys-groningen/. https://youtu.be/-tp6h-bVUX8

Auteur

Marc Jansen