Digitale toekomst centraal tijdens Digital X Groningen

GRONINGEN

Google, Groningen Digital City en de gemeente Groningen houden van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni Digital X Groningen. Dit is een week vol activiteiten om de digitale vaardigheden van Groningers te versterken.

Met Digital X Groningen wordt de samenwerking tussen de stad Groningen en buurman Google verder vorm gegeven. Na Google’s Digitale Werkplaats met 1600 aanmeldingen in 2016 komt het techbedrijf in juni terug naar de stad om het nog grootser aan te pakken.

Workshops

Met naast gratis workshops voor ondernemers (in samenwerking met Qredits) en hbo-/ wo-studenten, aandacht voor mbo-studenten. Bovendien hebben Google en de gemeente Groningen samen een sessie voor werkzoekenden georganiseerd. Deze sessie is gericht op het vergroten van hun digitale kennis en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt.

Kennis over online zakendoen

Het aanbod van workshops voor ondernemers is vergroot, zodat zowel ondernemers die vorig jaar ook al aanwezig waren als 'debutanten' hun kennis over online zakendoen (verder) kunnen vergroten. Ook Google’s Privacy Caravan zal een bezoek brengen aan de stad.

Google's Digitale Werkplaats

Google’s Digitale Werkplaats is van 19 tot en met 23 juni in de Suikerfabriek in Groningen. Aanmelding: g.co/digitalewerkplaats.

Auteur

Marc Jansen