Verkiezing stadsmuzikant Groningen in Vera

GRONINGEN

In Vera in Groningen vindt woensdag 31 mei de verkiezing van de nieuwe stadsmuzikant van Groningen plaats. Joost Dijkema, The Given Horse of Lou Leeuw zijn kandidaat om de huidige stadsmuzikant Moti op te volgen.

De verkiezing van de stadsmuzikant was twee jaar geleden een initiatief van toenmalig nachtburgemeester Chris Garrit en toenmalig stadsdichter Kasper Meters. Moti was de eerste uitverkorene. Hij schreef sindsdien verscheidene nummers over Stad en was hij vaak te vinden op de Vismarkt, waar hij zijn muziek ten gehore bracht.

Oelinda de Vries en Lilian Zielstra

Oelinda de Vries en Lilian Zielstra, de opvolgers van respectievelijk Garrit en Peters, zetten de jonge traditie voort. Zij kozen met Joost Dijkema, The Given Horse en Lou Leeuw hun drie favorieten uit. De muzikanten zullen in Vera hun nummers ten gehore brengen. Een deskundige jury kiest vervolgens de nieuwe stadsmuzikant. De nieuwe stadsmuzikant zal, net als Moti, minimaal één keer per jaar een nummer over Groningen schrijven. Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen