Paardrijclub Ilmarinen viert tienjarig bestaan

GRONINGEN

Paardrijclub Ilmarinen uit Groningen bestaat tien jaar. Dat wordt woensdag 24 mei gevierd in manege De Oude Held en 'op' Ilmarinen.

Stichting Ilmarinen is er voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ilmarinen biedt vele vormen van zorg: wonen, logeren of dagbesteding. Daarbij kunnen de bewoners/ deelnemers eens per week paard rijden in De Oude Held, een manege die vlakbij Ilmarinen ligt. De organisatie van dit wekelijkse evenement is al tien jaar in handen van de vrijwilligers van ‘Paardrijclub Ilmarinen’.

Feest

Dit jubileum wordt gevierd. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een feestelijk en informatief programma op de manege. In een open les worden verschillende zadels gedemonstreerd. Verder wordt een speciaal voor deze gelegenheid ingestudeerde voltige-act gepresenteerd. Van 12.30 tot 14.00 uur gaat het feest (voor genodigden) verder op Ilmarinen. Met een lunch en interactieve presentaties. Deskundigen zullen stilstaan bij het belang van bewegen voor mensen met een beperking en het belang van paardrijden in het bijzonder. Meer informatie: www.ilmarinen.nl

Auteur

Marc Jansen