Albumpresentatie The Sidekicks in Huize Maas

GRONINGEN

Huize Maas in Groningen is zondag 28 mei toneel van de presentatie van 'Texas of the North', het nieuwe album van The Sidekicks.

De opvolger van het in 2012 uitgebrachte album 'Blues And More Than Blues' is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. De titel ‘Texas of the North’ is als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft, aan het album verbonden. Het album bevat twaalf nummers, alle door de bandleden zelf gecomponeerd. De band typeert zijn muziek als 'Sidekicksound’, een mix van stijlen als blues, rock, jazz, pop en swing.

Crowdfunding

Het album is mogelijk is gemaakt door crowdfunding. De band zette de crowdfundingactie op nadat de bandapparatuur gestolen was en de voor het albumproject gereserveerde gelden in vervangende apparatuur gestoken moest worden om toegezegde optredens na te kunnen komen. Een maand geleden bracht de band al een single van het album uit: 'Not an angel'.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/2oWwwnq38Fs The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums). De albumpresentatie begint om 16.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen