Gouden Suikerbiet Filmcompetitie voor noordelijke filmmakers

GRONINGEN

Zienemaan & Sterren heeft voor de tweede keer een Gouden Suikerbiet Filmcompetitie uitgeschreven.

De openluchtbioscoop op het oude Suikerunieterrein in Groningen daagt filmmakers uit Noord-Nederland uit een kortfilm in te sturen en mee te dingen naar de Gouden Suikerbiet. Behalve deze Gouden Suikerbiet, krijgt de winnaar een prijs ter waarde van € 500. Bovendien wordt zijn of haar vertoond tijdens de komende editie van Zienemaan & Sterren op 1, 2 en 3 september. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt die wordt voorgelegd aan een onafhankelijke driekoppige jury. De winnaar wordt tijdens het evenement bekendgemaakt en krijgt dan ook meteen zijn of haar vuurdoop op het grote doek. De Friese regisseur Froukje van Wengerden won de eerste Gouden Suikerbiet met haar film ‘Moving Landscapes’.

Criteria

De criteria voor inzendingen zijn: • de filmmaker is afkomstig uit Groningen, Drenthe of Friesland; • de maximale lengte is 10 minuten; • de film is geproduceerd in 2016 of 2017; • de film is niet eerder ingezonden voor de Gouden Suikerbiet. Alle genres zijn toegestaan; documentaire, animatie, fictie, experimenteel, cross-over. Films kunnen worden ingezonden naar goudensuikerbiet@zienemaan.nl. Aanleveren kan door middel van een Vimeo- of Youtube-link. Inzenders wordt bovendien verzocht een korte CV of biografie inclusief contactgegevens toe te voegen. De termijn voor inzendingen voor de Gouden Suikerbiet loopt tot en met 24 juli 2017.

Auteur

Marc Jansen