Stef Bos met 'Wereldwijd' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Zanger en liedjesschrijver Stef Bos staat zondag 28 mei met zijn nieuwe show 'Wereldwijd' in Stadsschouwburg Groningen.

Bos neemt zijn publiek in deze voorstelling mee op zijn reizen van Albanië naar Mozambique, van Ierland naar Zanzibar en van Berlijn naar Zuid-Afrika. De wereldwijd opgedane muzikale inspiratie is de rode draad van de show. Hij kopt de nummers in met de brieven die hij tijdens deze reizen aan zijn moeder schreef: 'Beste Ma, vandaag ben ik in Komatipoort, de grens van Zuid Afrika en Mozambique. Wat je vertelde over grenzen is waar...'

Niet klappen

Stef Bos dwingt zichzelf tijdens zijn reizen grenzen te overschrijden. Hij krijgt lessen in nederigheid van mensen die niets hebben en ziet hoe er van niets iets gemaakt kan worden. Hij staat open voor de mooie, vreemde en gekke dingen die hij er tegenkomt. Zo leerde Stef dat zigeuners niet klappen maar geld op je hoofd leggen. Hij daagt het publiek in Groningen uit om dat ook te doen. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen