Ruilkring De Keerkring viert twintigjarig bestaan

GRONINGEN

De Groningse ruilkring De Keerkring bestaat twintig jaar. Dat wordt zondag 28 mei gevierd in en rond de kantine van Vereniging Volkstuinen Tuinwijck in Groningen.

Van 14.00 tot 17.30 uur is er van alles te doen, te proeven en te beluisteren. Er is een markt met planten, zaden, boeken en tweedehands spullen. Verder kan in een partytent kleding worden geruild of gekocht (met euro’s of met eco's), is er taart, staan workshops geprogrammeerd, is er livemuziek en zijn er verhalenvertellers, voor jong en oud.

LETS

De Keerkring is een LETS-organisatie. LETS – Lokaal Economisch Transactie Systeem- is een ruilkring waar mensen diensten en goederen uitwisselen. Binnen zo'n ruilkring wordt met eco’s gehandeld: een administratief puntensysteem. Toch is De Keerkring is niet alleen een economisch netwerk: het sociale aspect is minstens even belangrijk. Meer informatie: www.dekeerkring-groningen.nl

Auteur

Marc Jansen