Zestien stad-Groninger organisaties collecteren voor Oranje Fonds

GRONINGEN

Zestien stichtingen en verenigingen uit de stad Groningen doen van 6 tot en met 10 juni mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Groningen.

Het Oranje Fonds vindt dat verenigingen en stichtingen ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Of het nu gaat om een voedselbank, een sportclub of een dorpshuis: al deze organisaties brengen mensen samen, worden gerund door vrijwilligers en zorgen ervoor dat ons land mooier en socialer wordt. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Opbrengst

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Groningen. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven.

Auteur

Marc Jansen