Zomerzondagen in het kerkje van Leegkerk

LEEGKERK

Bijzondere Locaties Groningen stelt het middeleeuwse kerkje van Leegkerk ook dit jaar in de zomermaanden elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Vrijwilligers uit de omgeving ontvangen het publiek en serveren koffie en thee met taart.

Nieuw dit jaar is het open podium. Belangstellenden worden uitgenodigd hun kunsten te laten zien in de kerk. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via info@blgroningen.nl. Er zijn al meerdere activiteiten ingepland. Zo geeft zondag 11 juni Martijn van der Zande een concert, treedt een week later De Zingerij op en staat weer een week later een optreden gepland van popkoor AbFab.

Kinderen

Ook kinderen kunnen zich op de zomerzondagen vermaken in de kerk van Leegkerk. Zij kunnen boeken lezen uit de boekenkist, loungen op zitzakken en hun kennis testen in een quiz over de kerk. Ook is er een kleurplatenwedstrijd met een kleurplaat gemaakt door kunstenaar Reinier van den Berg. De kleurplaten worden in de kerk geëxposeerd.

Auteur

Marc Jansen