VRIJDAG zoekt amateurmusici voor pop-up orkest

GRONINGEN

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, zoekt amateurmusici die deel willen uitmaken van een pop-up orkest. Dit orkest wordt samengesteld voor het muziekfestival Jazz te Gast in Zuidhorn.

Jazz te Gast beleeft zaterdag 10 juni zijn tweede editie. Met optredens van (inter)nationale topmuzikanten en jong talent op verschillende podia. Artist in residence is de New Yorker trompettist Dave Douglas. Het festival wordt afgesloten met een concert van het door Reinout Douma geleide Noordpool Orkest.

Pop-up orkest

Speciaal voor het festival wordt een pop-up orkest met amateurmusici samengesteld. Dit orkest staat onder leiding van Dave Douglas en Reinout Douma. De repetitie van het pop-up orkest vindt vrijdagavond 9 juni plaats. Het pop-up orkest speelt zaterdagavond 10 juni samen met het Noordpool Orkest het openingsnummer van het concert. Overdag is er gelegenheid tot het volgen van workshops en het bezoeken van concerten.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich, als individueel musicus of als ensemble, aanmelden door een mail te sturen naar iris.vandijk@bijvrijdag.nl. Alle niveaus en instrumenten zijn welkom. Ervaring in samenspel is evenwel een must.

Auteur

Marc Jansen