Drie dagen 'Gent in Groningen'

GRONINGEN

Het Vlaamse gezelschap NTGent houdt Groningen van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni in de ban van ijzersterk theater, een talkshow, workshop en inleidingen.

Het door Johan Simons geleide NTGent trapt de driedaagse vrijdag 9 juni om 17.00 uur af met een workshop 'Africa' in de NNT Machinefabriek RAW. NTGent-theaterdocent en actrice Debbie Crommelinck neemt deelnemers mee de vloer op en bereidt hen door middel van spel en tekst voor op de voorstelling 'Africa' later die dag.

Africa

Deze voorstelling vindt om 20.15 uur plaats in de Stadsschouwburg. 'Africa' gaat over het gedroomde, exotische continent vol muziek, seks, geweld en natuurschoon. Over het gevoel een tweede huis te hebben gevonden, maar nog nergens echt thuis te zijn. De voorstelling wordt vanaf 19.15 uur voorafgegaan door een (gratis) inleiding met de dramaturg van NTGent in de grote foyer van de Stadsschouwburg.

We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax

Een dag later, zaterdag 10 juni, staat in de Stadsschouwburg 'We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax' geprogrammeerd. Wim Opbrouck stelt met Ron Reuman een avond samen met muziek uit het rijke repertoire van de vredesbeweging van onder meer Kurt Weill, Leonard Cohen, Jacques Brel en John Lennon. Aanvang: 20.15 uur. Met om 19.15 uur een gratis inleiding in de grote foyer met acteur Wim Opbrouck.

Platform en Onderworpen

Zondag 11 juni staan 'Platform' (16.00 uur) en 'Onderworpen' (20.15 uur) geprogrammeerd, opnieuw in de Stadsschouwburg. Johan Simons maakt deze twee alom bejubelde ensceneringen van Michel Houellebecqs romans ‘Plaform’ en ‘Onderworpen’. ‘Platform’ gaat over een succesvolle reisformule gericht op goedkope exotische seks waar een einde aan komt door een aanslag in naam van de islam. In ‘Onderworpen’, dat gezien kan worden als een vervolg op ‘Platform’, heeft deze chaotische wereld -tegen een prijs- plaatsgemaakt voor een stabiel Frankrijk, geregeerd door een democratisch verkozen Moslimbroederschap.

Talkshow

Deze voorstellingen worden voorafgegaan door een gratis talkshow over Michel Houellebecq met onder meer NTGent en kenner prof. dr. Liesbeth Korthals Altes. Aanvang: 15.00 uur. Plaats van handeling: de grote foyer van Stadsschouwburg Groningen.

Auteur

Marc Jansen