Klimaatactivisten uit Standing Rock te gast bij SP Groningen

GRONINGEN

De SP Groningen heeft in samenwerking met het Transnational Institue (TNI) een bijeenkomst georganiseerd met activisten uit Standing Rock. Deze bijeenkomst vindt donderdag 1 juni plaats in Het Paleis in Groningen.

Standing Rock is een reservaat van de Amerikaanse Sioux-stam. Dwars door hun heilige land wordt een oliepijplijn aangelegd. De bewoners hebben zich stevig verzet tegen de aanleg van de pijplijn. Miljoenen mensen wereldwijd verklaarden zich solidair. In Groningen wordt ook hard gestreden voor een goed leefklimaat en tegen de macht van een vervuilende fossiele industrie. In Het Paleis gaan vier activisten uit Standing Rock in gesprek met Groninger gaswinningsactivisten, Milieudefensie en de Groninger Bodembeweging. Insteek is van elkaar te leren. Het publiek mag ook meepraten. SP-afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg: “De beide acties richten zich tegen hetzelfde.  Winstbelang van grote bedrijven wordt boven het belang van mens en milieu gesteld. Door van elkaar te leren en elkaar te inspireren worden de acties beter. We hebben een sterke sociale beweging nodig voor een beter klimaat.” Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen