Nederlands Acrobatiekfestival in Sportcentrum Kardinge

GRONINGEN

Sportcentrum Kardinge in Groningen is van vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni toneel van het Nederlands Acrobatiekfestival. Dit jaarlijkse - met Pinksteren - evenement geldt als het grootste acrobatiekfestival van Europa.

Dit jaar komen circa achthonderd acrobaten van zeker dertig nationaliteiten naar Sportcentrum Kardinge om met elkaar te trainen, workshops te volgen, op te treden en naar professionele optredens te kijken. Voor de zaterdagavond (vanaf 20.30 uur) staat een open podium geprogrammeerd. Festivaldeelnemers dan hun nieuwste act demonstreren.

Hoofdact

Zondag 4 juni speelt Circus Santelli uit Groningen de voorstelling ‘At the Movies’ (14.00 uur). Om 21.00 uur volgt de hoofdact van het festival: de Spaanse groep Compañía de Circo ‘eia’ met de voorstelling ‘ inTarsi’. De organisatie van het festival is in handen van Circus Santelli en de Nederlandse Akrobatiek Federatie. Alle voorstellingen zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de festivalbalie in Kardinge.

Auteur

Marc Jansen