Nieuwe muziekbevestigingen voor Noorderzon

GRONINGEN

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heeft zes nieuwe namen bevestigd voor de 27ste editie van het festival.

De ‘baroque pop’ van het Amerikaanse Foxygen, de soundscapes van het Nederlands/ Noorse Klangstof, de electro van Holy Fuck (CA), de knipoog naar de sixties van Allah-Las (VS), de ritmische soul, funk en R&B van Tank and the Bangas (VS) en de bubu van Janka Nabay & the Bubu Gang (SL/VS) zijn maandag toegevoegd aan het programma voor het vrij toegankelijke Dok-podium. Eerder werd de komst van Reykjavíkurdætur (IS), Parcels (AU), Parker Millsap (VS), Courtney Marie Andrews (VS) en No BS! Brass Band (VS) al bekendgemaakt. De 27ste editie van Noorderzon is van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus 2017. Tank and the Bangas staat vrijdag 18 augustus als eerste van de nieuw bevestigde acts op het Dok-podium. Klangstof volgt zondag 20 augustus, Janka Nabay & the Bubu Gang maandag 21 augustus, Allah-Las dinsdag 22 augustus, Holy Fuck vrijdag 25 augustus en Foxygen zaterdag 26 augustus.

Auteur

Marc Jansen