Huurdersorganisaties uit de stad in debat in Menno Lutterhuis

GRONINGEN

Huurdersorganisaties uit de stad Groningen gaan dinsdag 30 mei in debat met wethouder Roeland van der Schaaf, bestuurders van corporaties en de Groninger politiek. Onderwerp is: ‘Iedereen een goede woning’.

De huurdersorganisaties maken zich zorgen over het tekort aan sociale huurwoningen in de stad. Dat hebben zij nadrukkelijk aan de orde gesteld bij de prestatieafspraken met gemeente en corporaties voor 2017. Zij willen dat er sneller en meer woningen worden gebouwd. Om die eis meer kracht bij te zetten hebben zij hierover een debat georganiseerd.

Drie thema's

In het debat staan drie thema’s centraal. Onder leiding van Cunera van Selm wordt gediscussieerd over de beschikbaarheid, de betaalbaarheid en de duurzaamheid van sociale huurwoningen. Deelnemers zijn de huurdersorganisaties De Participatieraad (Nijestee), KAR (Lefier), Grobos (Lefier), Stichting Huurdersraad De Huismeesters, GWHP (Patrimonium) en Huurdersvereniging Hoogkerk-Noorddijk (Wierden en Borgen),wethouder Roeland van der Schaaf en directeur Ronald Paping van de Woonbond. Het debat vindt plaats in het Menno Lutterhuis in Groningen. Het programma begint om 18.00 uur en duurt tot 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen