Ruim 700 biomedische studenten naar ISCOMS #24 in UMCG

GRONINGEN

Ruim zevenhonderd biomedische studenten uit meer dan zestig landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). ISCOMS vindt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

ISCOMS, dat dit jaar zijn 24ste editie beleeft, staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in de wereld. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak. Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma.

Bekende sprekers

Bekende sprekers zijn de internationale toponderzoekers prof. dr. Sir Tim Hunt van Cancer Research UK, prof. dr. Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen en Esther Consten MD PhD van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Sir Tim Hunt, Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde in 2001, geeft een lezing over zijn baanbrekende onderzoek naar de rol van celcyclus bij de celdeling. Hij deed ontdekkingen over de rol van enkele centrale moleculen in de regulatie van de celcyclus. Ben Feringa spreekt over zijn onderzoek naar de kleine nanomotoren waarmee hij in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde won. Esther Consten was in het Medisch Centrum in Amersfoort drijvende kracht achter de introductie van drie operatiekamers waar robotchirurgie wordt toegepast. Meer informatie: www.iscoms.com

Auteur

Marc Jansen