De 10 km van Nederland: ook in Groningen

GRONINGEN

Groningen is een van de Nederlandse steden waar zondag 18 juni de hardloopwedstrijd 10km van Nederland geprogrammeerd.

Deze hardloopwedstrijd wordt in de verschillende steden gelijktijdig, om 12.00 uur, afgetrapt. Het Groninger parcours, met start en finish bij de ACLO, voert over de Zernike Campus en door de natuur langs het Van Starkenborghkanaal en het Reitdiep. Behalve een 10 kilometerloop, worden een 5 kilometerloop, een Kids Run over 1 kilometer en een Business Run onderscheiden.

Right To Play

Met deelname wordt het goede doel Right To Play gesteund. Dit is een internationale ontwikkelingshulporganisatie die sport en spel inzet om kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen. Meer informatie: www.10km.eu/ned/groningen

Auteur

Marc Jansen