Groninger Studenten Toneel speelt ‘Midzomernachtdroom’

GRONINGEN

Groninger Studenten Toneel staat medio juni vier keer met het toneelstuk 'Midzomernachtdroom' op de planken van Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen.

‘Midzomernachtdroom’ is een komisch drama over ingewikkelde liefdesverhoudingen tussen vier jonge mensen. Zo wil Hermia niet uitgehuwelijkt worden aan Demetria, omdat ze verliefd is op Lysander. Hermia’s vriendin Helena is wel verliefd op Demetria, maar haar liefde wordt niet beantwoord. Met chemische middelen wordt liefde gevonden waar eerst niets was.

Tekst Shakespeare als inspiratiebron

De tekst van William Shakespeare is als inspiratiebron gebruikt, waarna de acteurs van Groninger Studenten Toneel en regisseur Angelie Wassink zelf op zoek zijn gegaan naar hoe wij ons vandaag de dag in de liefdesstrijd werpen. Gewapend met snelle dating-apps is het soms de vraag of het vechten is om een langdurige liefde of kortstondige lust. Geloven we eigenlijk nog wel in het sprookje met een lang en gelukkig einde zoals Shakespeare schreef? ‘Midzomernachtdroom’ is het tweede toneelstuk dat Groninger Studenten Toneel dit jaar op de planken brengt. De uitvoeringen zijn op woensdag 14, donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 juni. Aanvangstijd: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen