Rondleiding door expositie 'Simulacrum' in Noorderlicht Fotogalerie

GRONINGEN

Noorderlicht Fotogalerie in Groningen heeft voor zondag 11 juni een rondleiding door de tentoonstelling 'Simulacrum' georganiseerd.

Noorderlicht toont in deze expositie negen kunstenaars die gefascineerd zijn door Virtual Reality. Een deel van hen manoeuvreert met een virtuele camera door computergames, als ware reportagefotografen in een virtuele werkelijkheid. Anderen bouwen hun eigen beelden vanaf de grond op. Zij laten ons een nieuwe wereld zien die nauwelijks nog van de realiteit te onderscheiden is. Deelnemers krijgen in de rondleiding meer te weten over de achtergronden, de gebruikte technieken en de bedoeling van de kunstenaars. Aanvang: 14.00 uur. Duur: 1 uur. Kosten: 3 euro. Aanmelden: educatie@noorderlicht.com.

Auteur

Marc Jansen