Benefietconcert bij VRIJDAG voor Support Casper

GRONINGEN

Bij VRIJDAG in Groningen (locatie Sint Jansstraat) wordt zondag 11 juni een benefietconcert gehouden voor de campagne 'Support Casper'.

De campagne 'Support Casper' is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. De stichting wil de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.

Benefietconcert VRIJDAG

Het benefietconcert bij VRIJDAG is georganiseerd door de VRIJDAGdocenten Pierre Lafay, Anne-Lie Persson en Han Hesselink. “Wij willen ons graag inzetten voor 'Support Casper' omdat wij in maart onze lieve collega Carla Schaap hebben verloren in de strijd tegen kanker", vertellen zij. "Het organiseren van een benefietconcert geeft ons de mogelijkheid om iets te kunnen doen tegen deze nare ziekte.” Tijdens het benefietconcert wordt opgetreden door Izaline Calister, Treats, Thom Brouwer en Njairatoe en George Sopacua. Verder komen koren van VRIJDAG in actie en spelen Pierre Lafay en Nynke Eekhof een klarinetsonate van Francis Poulenc. Het benefietconcert begint om 15.00 uur. Entree: 5 euro. Reserveren: receptie@bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen