'Kalligrafologiti' in expositieruimte Y2

GRONINGEN

Expositieruimte Y2 in Groningen is van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni toneel van de expositie 'Kalligrafologiti' van Jans Jelijs.

Jans Jelijs tovert de expositieruimte van Y2 gedurende drie dagen om in 'een spektakel van verfkladders'. Zijn werk heeft iets weg van Jackson Pollock in combinatie met kalligraffiti, een stroming binnen de graffiti-scène waarin de oude kunst van kalligrafie gecombineerd wordt met graffiti.

Sociale media

Jelijs is student aan de Noorderpoort School voor de Kunsten. Hij is voorstander van een discussie over de grenzeloosheid van sociale media. Hij probeert een discussie op gang te brengen door (ter plekke) confronterende teksten op te kladderen waardoor maatschappelijke kwesties veroorzaakt door sociale media, aan de kaak worden gesteld. De expositie/ performances zijn vrijdag 9 juni, zaterdag 10 juni en zondag (finissage) 11 juni van 14.00 tot 18.00 uur te bezoeken. Op de afsluitende zondag wordt, onder voorbehoud, tevens een werk van David Sciarone opgeleverd.

Auteur

Marc Jansen