Buitenspeeldag bij Speeltuinvereniging Oosterparkwijk

GRONINGEN

Bij Speeltuinvereniging Oosterparkwijk in Groningen wordt woensdag 14 juni een Buitenspeeldag gehouden. Thema is: 'Levendige kunst'.

De bedoeling is kinderen achter de spelcomputers en televisies vandaan te halen, en ze activiteiten te laten doen in en rondom de speeltuin. De kinderen kunnen zich tussen 14.00 en 16.30 uur uitleven op een luchtkussen, met skelters, in een doolhof en met zumba. Daarnaast kunnen ze maskers maken, is er iets met bling bling en kan traktatie gemaakt worden wanneer ze trek krijgen.

Jantje Beton

De Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton. De organisatie in de Oosterparkwijk is in handen van buurtbewoners in samenwerking met WIJ Oosterparkwijk, SVO, JOP, De kleine wereld, Siebe Jan Bouma, Oosterlicht, Bso Kierewiet en Kidsfirst.

Auteur

Marc Jansen