Noorderzon zoekt zwangere vrouwen voor voorstelling 'Spring'

GRONINGEN

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen zoekt vijftien zwangere vrouwen voor een rol in de voorstelling 'Spring' van het Engelse theatergezelschap Quarantine.

Quarantine zoekt zwangere vrouwen in verschillende fases van hun zwangerschap. De vrouwen hoeven geen acteerervaring te hebben en hoeven geen tekst uit hun hoofd te leren. Quarantine is vooral geïnteresseerd in de deelnemers zelf en hun toekomstbeeld voor hun kind. Daarom willen ze graag eerst een aantal gesprekken met de deelnemers voeren. Het gezelschap begeleidt de vrouwen van begin tot eind. Het is volgens Noorderzon geen zwaar traject, maar deelnemers worden wel geacht op bepaalde momenten (altijd in overleg) beschikbaar te zijn.

Quarantine

Het Engelse gezelschap Quarantine is een graag geziene gast op Noorderzon. In 2010 en 2011 had het festivalhits met uiterst originele voorstellingen en in 2015 presenteerden het in Groningen de wereldpremière van 'Wallflower'. Dit jaar brengt Quarantine twee delen uit zijn kwartet 'Summer. Autumn. Winter. Spring' naar Groningen: 'Winter' en 'Spring'. 'Spring' is opgebouwd rond een tekst die bestaat uit duizend vragen die veranderen van alledaags naar ingewikkeld, van blinde paniek naar blinde hoop, over een leven dat nog geleefd moet worden – de verzonnen toekomst van een ongeboren kind. 'Spring' is een coproductie van Noorderzon en Grand Theatre en wordt gepresenteerd in het kader van het Europese netwerk NXTSTP.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich uiterlijk 30 juni aanmelden via de website van Noorderzon: noorderzon.nl. Noorderzon Performing Arts Festival Groningen #27 is van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus 2017.

Auteur

Marc Jansen