Stadjersnight Noordelijk Scheepvaartmuseum: gratis entree

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum houdt donderdag 15 juni voor de derde keer een Stadjersnight.

Deze avond staat in het teken van de tentoonstelling ‘Noorderhaven // Gezichten’ die tot 22 juni loopt. Stadjers hebben donderdagavond 15 juni gratis toegang tot de tentoonstelling. Bezoekers kunnen bovendien kennismaken met de kunstenaars en schippers. De eerste honderd bezoekers krijgen na afloop een 'schiere kadopuut'. Muziekgezelschap Caminante geeft de tentoonstelling een Zuid-Amerikaans tintje.

Noorderhaven // Gezichten

‘Noorderhaven // Gezichten’ is een tentoonstelling waarin zes onafhankelijke kunstenaars, verbonden aan de NoorderAteliers, de schippers van de Noorderhaven hebben geportretteerd. Achter elke bewoner zit een verhaal dat elke kunstenaar op een eigen manier heeft vastgelegd. De Stadjersnight op donderdag 15 juni duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Auteur

Marc Jansen