Tiende editie GasTerra Ladiesrun Groningen

GRONINGEN

Ruim 1700 vrouwen laten zich zondag 11 juni van hun sportiefste kant zien in Groningen. Zij doen dat in het kader van de GasTerra Ladiesrun Groningen. Dit hardloopevenement beleeft zijn tiende editie.

De jubileumeditie van de GasTerra Ladiesrun Groningen wordt op een vernieuwd parcours gelopen. De routes van 5, 7,5 en 10 kilometer lopen nu door het Noorderplantsoen. Alle afstanden starten en finishen op de Vismarkt.

Startschot

Financieel directeur Annie Krist van titelsponsor GasTerra lost om 13.30 uur het startschot voor de 5 kilometerloop. Een uurtje later (14.30 uur) geeft de jarige Rosemarie Wasman het startschot voor de 2,5 kilometerloop. Saskia Smeenk lost om 15.00 uur het startschot voor de 7,5 kilometerloop. Zij heeft als individu het hoogste bedrag bijeen gebracht via de speciale actiepagina van Pink Ribbon. Om 15.10 uur schiet de oudste deelneemster Corrie Sprenger, zij loopt 5 kilometer, de deelnemers van de 10 kilometerloop weg.

Pink Ribbon

De GasTerra Ladiesrun Groningen steunt voor het tiende jaar Stichting Pink Ribbon. Iedere deelneemster kan bij inschrijving een donatie doen aan Pink Ribbon of ervoor kiezen om op een speciaal actieplatform haar deelname aan de run te laten sponsoren voor dit goede doel. De opbrengsten gaan in 2017 naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van borstkanker. Om 13.10 uur, vlak voor de gezamenlijke warming up, overhandigt de organisatie van de GasTerra Ladies Run een cheque met het voorlopige bedrag aan Pink Ribbon. Inschrijven kan nog tot en met zondag 11 juni 12.00 uur via www.ladiesrungroningen.nl, tenzij eerder uitverkocht.

Auteur

Marc Jansen