Utrechts Kamerkoor opent Joodse muzikale schatkist

GRONINGEN

Het Utrechts Kamerkoor opent zaterdag 10 juni een Joodse muzikale schatkist in Synagoge Groningen.

Het door Wolfang Lange geleide koor presenteert een programma, getiteld: 'Shalom'. Dit programma bevat uitersten uit de Joodse muziektraditie door de eeuwen heen: van serieuze psalmen tot alledaagse liederen. Met teksten over grote vreugde en diep verdriet.

Hebreeuws en Jiddisch

Het Utrechts Kamerkoor zingt de psalmteksten in hun oorspronkelijke Hebreeuwse versie. Deze stukken zijn merendeels van de hand van Joodse componisten. Dat geldt ook voor voor de volksliedjes in het Jiddisch, de taal van de Joden in de diaspora (verstrooiing) in Oost-Europa. Beide tradities worden bijeen gebracht in de Hebreeuwse liefdesgedichten die de Amerikaanse koorcomponist Eric Whitacre voor zijn (Joodse) vrouw componeerde. Aanvang: 15.00 uur. Voorverkoop: www.utrechtskamerkoor.nl.

Auteur

Marc Jansen