Alternatieve Nacht van de Vluchteling voor Harry van Velsen

GRONINGEN

Harry van Velsen uit Groningen doet mee aan de Nacht van de Vluchteling. Net als duizenden andere deelnemers loopt hij in het holst van de nacht - van zaterdag 17 op zondag 18 juni - een veertig kilometer lange sponsorloop.

Anders dan het gros van de deelnemers loopt hij echter niet de route Amsterdam - Amsterdam, Rotterdam - Den Haag of Nijmegen - Arnhem. "In overleg met Stichting Vluchteling (organisator van de Nacht van de Vluchteling; red.) loop ik die nacht van mijn huis in de Mondriaanstraat in Groningen naar het plaatsje Roodehaan in de gemeente De Marne en weer terug. Dat is ruim 40 kilometer", zegt de Stadjer. Van Velsen vertrekt om middernacht en hoopt tussen 07.00 en 08.00 uur weer in de Mondriaanstraat terug te keren.

Vluchtelingen

Doel van de Nacht van de Vluchteling is met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Verder vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. Wie Harry van Velsen wil sponsoren, kan hiervoor terecht op www.nachtvandevluchteling.nl/sponsor.

Auteur

Marc Jansen