Ark van Noach in Nieuwe Kerk in Groningen

GRONINGEN

De Nieuwe Kerk in Groningen is zaterdag 17 juni het toneel van de kindervoorstelling 'De Ark van Noach'.

In de voorstelling wordt het bijbelverhaal van de Ark van Noach gespeeld en verteld. De voorstelling is geschreven door dominee Evert Jan Veldman. “Je moet er een beetje fantasie voor hebben", zegt hij. "Maar de Nieuwe Kerk heeft wel wat weg van de Ark van Noach. Het zijn beide gevaartes toch? De Ark liep vast op de top van de berg Ararat. De Nieuwe Kerk staat stevig op een uitloper van de Hondsrug. Als ooit de zeespiegel net iets te ver stijgt, omdat we de opwarming van de aarde niet binnen de twee graden weten te houden, dan houden we in de Hortusbuurt de voeten misschien droog in de Nieuwe Kerk.”

Teksten en muziek

Evert Jan Veldman schreef de teksten overigens in samenwerking met Klaas Knillis Hofstra, dichter/ regisseur/ presentator/ bewoner van de Hortusbuurt. Verder werken diverse leden van de Nieuwe Kerkgemeente mee. Het combo staat onder leiding van Ineke Jekel.

Huisdieren en knuffels mee

Kinderen van 4 tot 12 jaar worden uitgenodigd het verhaal van Noach mee te beleven met hun huisdieren (mits in een kooitje) en knuffels. Voor kinderen die een kleurplaat inleveren, te vinden op www.kenjijnoach.nl, is er een attentie.

De Tien Mooiste Bijbelverhalen

Aanleiding voor deze speciale kindervoorstelling is het project De 10 Mooiste Bijbelverhalen van Groningen. Zondag 18 juni vindt de slotmanifestatie plaats in het Noorderplantsoen. De gratis voorstelling, met vrije gift bij de uitgang, begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

Auteur

Marc Jansen