EchtErik Festival in MartiniPlaza

GRONINGEN

MartiniPlaza in Groningen is zaterdag 17 juni toneel van het EchtErik Festival.

Dit festival is georganiseerd door radioprogramma EchtErik, in samenwerking met het Netwerk Popeducatie en Martiniplaza. Zij kondigen een 'bijzondere dag vol lezingen, workshops en vooral veel livemuziek' aan. Bovendien wordt het eerste lustrum van De Rijdende Popschool er gevierd. Alle (oud-)leerlingen zijn uitgenodigd om te komen optreden. Ook het slotconcert van Kinderen Maken Muziek (Groningen en Drenthe) staat op het festival geprogrammeerd.

Kraantje Pappie en traumahelikopter

Het festival wordt om 13.30 uur met een muzikale lezing geopend door rapper Kraantje Pappie. Headliner van het festival is traumahelikopter. Verder zijn er optredens van onder meer Sväva, Vikings in Tibet, Electropoëzie, Robin Ijzerman, Avery Plains, Silke Music en The Big Top en City of Life.

Lezingen en workshops

Behalve livemuziek staan lezingen van onder anderen professor cultuureducatie Evert Bisschop Boele, kunsteconoom Pim van Klink en WORM-directeur Jan Pier Brands geprogrammeerd. Verder staan workshops gepland en kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve interactieve vormen van popeducatie als HubTower en MusicMonster. Ook wordt een aantal ‘rockumentaries’ vertoond. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan De Rijdende Popschool. Meer informatie: www.martiniplaza.nl www.echterikfestival.nl

Auteur

Marc Jansen