Franse horrorfilm ‘RAW’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 17 en maandag 19 juni de horrorfilm ‘RAW’ van de Franse regisseuse Julia Ducournau vertoond.

Deze met prijzen overladen film gaat over de briljante studente Justine. Zij treedt in de voetsporen van haar ouders en oudere zus Alexia wanneer ze begint aan de opleiding tot dierenarts. Haar zus studeert al een jaar en heeft al een plekje veroverd. Justine moet als eerstejaars nog worden ingewijd in het studentenleven. Nadat deze brave vegetariër tijdens een ontgroeningsritueel gedwongen wordt rauw konijn te eten, krijgt ze een verontrustende honger naar vlees. Haar nieuwe eetpatroon zorgt niet alleen voor een verandering van haar dagelijkse menu, maar is ook van invloed op de relatie met haar zus en haar eigen mentale gezondheid. Aanvang (beide keren): 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen