KamerFilharmonie Der Aa met 'En Voyage!' in Immanuelkerk

GRONINGEN

KamerFilharmonie Der Aa geeft zaterdag 17 juni een concert in de Immanuelkerk in Groningen. Onder leiding van dirigent Leonard Kwon wordt het programma 'En Voyage!' gepresenteerd.

Het programma 'En Voyage!' staat in het teken van reizen per trein. Der Aa speelt twee werken van de Franse componist Arthur Honegger: 'La Roue', dat geschreven is voor een film over een treinmachinist, en 'Pacific 231', een ode aan de gelijknamige locomotief. Verder wordt Darius Milhauds 'Le Train Bleu', over de nachttrein van Parijs naar de Côte d’Azur, Hector Berlioz’ 'Harold en Italie', een symfonische reis door Italië, gespeeld. In 'Harold Italie' soleert Annemieke Huls op altviool.

Leonard Kwon

[caption id="attachment_71545" align="alignright" width="141"]Leonard Kwon. Foto: Foto: KamerFilharmonie Der Aa Leonard Kwon. [/caption] Dirigent Leonard Kwon is in orkestdirectie afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kown is geboren in de VS en groeide op in Zuid-Korea. Hij was assistent-dirigent voor drie producties van De Nederlandse Opera en studeert momenteel voor een master orkestdirectie, bij onder anderen Ed Spanjaard.

Annemieke Huls

Soliste Annemieke Huls heeft altviool gestudeerd aan de conservatoria van Groningen en Tilburg en aan het Mozarteum in Salzburg. Ze is oprichter van het kamermuziekensemble Ensemble Montage en speelt als freelance orkestmusicus onder andere met het Radio Filharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Mozarteum Orchester Salzburg.

KamerFilharmonie Der Aa

KamerFilharmonie Der Aa, vernoemd naar de Drentsche Aa, bestaat sinds 2009. Het orkest is samengesteld uit musici uit de drie noordelijke provincies die samen op hoog niveau concerten geven in heel Noord-Nederland. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.deraa.nl en bij boekhandel Godert Walter.

Auteur

Marc Jansen