Dier Doet: evenement voor dierenliefhebbers

GRONINGEN

Bij Terra MBO aan de Hereweg 99 in Groningen staat zondag 18 juni het nieuwe evenement Dier Doet geprogrammeerd.

Honden, slangen, insecten, geiten, konijnen, vogels, cavia’s, hamsters. Dier Doet leert bezoekers alles over hun favoriete dier.

Actief en informatief

Dier Doet is actief qua karakter en informatief van aard. Het wemelt van de doe-activiteiten en experts vertellen over hun eigen (dier)expertise. Bezoekers komen binnen no-time alles te weten over verzorging, training en voeding. Dier Doet is bovendien verrassend. Bezoekers kunnen een reptiel of ander exotisch dier van dichtbij bekijken. Of wat te denken van de Mexicaanse Roodknie? Deze spin ‘wandelt’ zondag 18 juni rond over het evenemententerrein. In samenwerking met DeckX wordt een pop-up hondenspeeltuin gecreëerd. Hiermee heeft Dier Doet een primeur te pakken.

Stichting DOET

De organisatie van Dier Doet is in handen van Stichting DOET, onderdeel van Terra MBO. Studenten van de opleiding Dierverzorging voeren binnen deze stichting opdrachten uit voor externe organisaties. Eén van die projecten is Dier Doet, waarbij ze de kennis en passie voor het vak als geen ander kunnen samen- en overbrengen. Dier Doet duurt voor 11.00 tot 17.00 uur. Entree: €3 (tot en met 12 jaar: gratis). Vaders mogen gratis naar binnen. Het is zondag 18 juni tenslotte Vaderdag. Bezoekers mogen bovendien hun trouwe viervoeter meenemen.

Auteur

Marc Jansen