Jenever & Gin Festival in de Der Aa-kerk

GRONINGEN

De Der Aa-kerk in Groningen is vrijdag 23 en zaterdag 24 juni toneel van het Jenever & Gin Festival.

Jenever & Gin Festival Groningen Bezoekers kunnen alles ontdekken over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank zijn karakteristieke smaak krijgt. Verder kunnen tientallen soorten jenever en gin geproefd worden, en laten ’s werelds beste bartenders zien wat de kunst is van cocktails maken.

Chef's Table

Een deel van de Der Aa-kerk wordt voor het Jenever & Gin Festival omgebouwd tot Michelinsterrenrestaurant. Michelinsterrenchef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef-eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, eveneens aanbevolen door de Michelingids, selecteren voor deze speciale editie van Chef's Tabel de beste ingrediënten en combinaties. Dit moet resulteren in een hoogwaardig Menu Geniévre Gastronomique. Met een belangrijke rol voor jenever. De vrijdageditie van deze Chef’s Table, georganiseerd door Hooghoudt, is al uitverkocht. Voor de zaterdag zijn nog plekken te reserveren.

Jenever en gin

Jenever is bijna vierhonderd jaar oud. Het werd oorspronkelijk als geneesmiddel gedronken. Maar al snel werd volop genoten van dit drankje. Naar Nederlands voorbeeld gingen de Engelsen later ook distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin.

Groninginnnedag

Het Jenever & Gin Festival is onderdeel van Groninginnedag: een nationale terugkomdag voor iedereen die iets met Groningen heeft of heeft gehad. In het programma is veel aandacht voor eten, drinken, dj’s, cultuur en bandjes.

Jenever & Gin Festival

Het Jenever & Gin Festival is vrijdag 23 juni uitverkocht. Zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00 uur tot 17.30 uur en van 18.30 uur tot 23.00 uur. Entree: € 22,50 (entree Hooghoudt Chef’s Table: € 99). Kaartverkoop: www.jenevergin.nl.

Auteur

Marc Jansen