Noorderplantsoen in teken van De 10 Mooiste Bijbelverhalen

GRONINGEN

Het Noorderplantsoen in Groningen staat zondag 18 juni in het teken van De 10 Mooiste Bijbelverhalen van Groningen.

De 10 Mooiste Bijbelverhalen van Groningen is een unieke samenwerking van 25 kerken en geloofsgemeenschappen in de stad Groningen. Zij vroegen kerkgangers en overige Stadjers vorig jaar naar hun favoriete Bijbelverhaal. Uit bijna tweeduizend inzendingen werd een top tien samengesteld. Hiervan wordt 18 juni de nummer één bekendgemaakt.

Festival

Dat gebeurt op een festival rond de muziekkoepel in het plantsoen. Met, naast de bekendmaking van Groningens favoriete Bijbelverhaal, onder meer een Preek van de Leek door burgemeester Peter den Oudsten, muziek van de band Half A Mile, theater en een lezing van journalist/ schrijver Frank Westerman. Verder kunnen kinderen bouwen met Lego, worden verhalen verteld, staan een slingerspel en een poppenspel geprogrammeerd, wordt in de Plantsoenkerk een meditatieplek ingericht, wordt er geschilderd, is er kunst en treedt een ballonnenartiest op. Ook zijn er eettentjes met hapjes en drankjes. Het festival duurt van 13.30 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.de10mooistebijbelverhalenvangroningen.nl

Auteur

Marc Jansen