Swingin’ Groningen #23: Let's Yezz Up The City

GRONINGEN

De Groningen binnenstad is van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 juni hét podium voor jazz, soul, groove, funk, fusion, R&B en Latin/ Salsa. Dan namelijk vindt 23ste editie plaats van Swingin’ Groningen.

Het festival wordt donderdag 15 juni in The Club van News Café Groningen afgetrapt met de Northern European Jazz Talent Contest. Jonge talenten ‘lichte muziek’ strijden hierin om de Energizing Future Talent Award. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze contest hun toppers af.

Buitenpodia

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni treden nationale- en internationale toppers op vijf buitenpodia op. De podia zijn op het Waagplein, het Broerplein, het Uurwerkersplein, het Zuiderdiep, in de Elleboge. Op de vrijdagavond is er bovendien een buitenpodium bij café De Toeter bij het schip Ludina. Op vrijdagavond betreden de volgende artiesten en bands de verschillende podia:
 • Human Music
 • Thijs van Leer
 • Johnny Mars en Northern European Jazz & Blues Orchestra
 • CP Sessies
 • Afreekanism met Adedeji
 • Hans La Faille met Bromance
 • Lucy Woodward
 • MEWE (voorheen The Greenfield Experience
 • Funky Organizers
 • EVA 'The Multinational Band'
 • Nick Bult komt met zijn Boogie ’n Bluesband
 • Lex Jasper
 • Dj’s in de formule Spinnin’ Groningen en Friends of Soul
Zaterdagavond 17 juni:
 • Groningen Latin All Stars
 • Michelle David
 • Jeroen van Helsdingen Band
 • Sarah Jane
 • Richard Smit
 • Michael Varekamp
 • Louis! Nanko Soul
 • Reckless Jones
 • Dj’s in de formule Spinnin’ Groningen
 • The Funky Five
 • Loop Alley

Round Town JazzRoute

Voor zaterdagmiddag 17 juni staat de Round Town JazzRoute geprogrammeerd. Swingin’ Groningen biedt winkels in het centrum een muzikaal programma met crossover jazzmuziek aan;tussen 14.00 en 18.00 uur. Dit in samenwerking met Fonds Ondernemend Groningen en de Groningen City Club.

StadsKabaal

Het podium op het Waagplein vormt zaterdag 17 juni vanaf 11.00 uur het decor voor de vierde editie van StadsKabaal. Met optredens van tientallen kinderen, jongeren en volwassenen uit stad en provincie Groningen. Met optredens van de Prins Claus Conservatorium Big Band, Stromae Project, Small Big Band (VRIJDAG), Noordpool Troupe met gasten (Jazz te Gast), Schoolorkest en Schoolkoor van de Groningse Schoolvereniging, en Berkman – Teepe – Altenberg. Meer informatie: swingingroningen.nl

Auteur

Marc Jansen