Rondleiding over begraafplaats Esserveld

GRONINGEN

Stadsgids Henk Bakker geeft zondag 18 juni een rondleiding over begraafplaats Esserveld in Groningen.

Deze rondleiding voert langs de graven van beroemde Groningers als SDAP-oprichter Jan Schaper, burgemeester Evert van Ketwich Verschuur, architect Evert van Linge, kunstschilder Herman Dijkstra en gevangenisarts dr. S. van Mesdag. Bakker vertelt hun geschiedenis aan de hand van hun graven. Verder belicht de gids het ontstaan en de geschiedenis van het Esserveld en schenkt hij aandacht aan de  entree in de stijl van de Amsterdamse School van de Groninger architect Siebe J. Bouma. De rondleiding duurt van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur. Deelname kost 7,50 euro. Reserveren (gewenst): 050 - 309 07 57 of info@henkbakker.nl. Vergelijkbare rondleidingen staan geprogrammeerd voor woensdag 30 augustus en zondag 3 september. Meer informatie: www.esserveld.nl

Auteur

Marc Jansen