Jubileumactie Stichting Present Groningen voor Voedselbank Stad

GRONINGEN

Stichting Present Groningen bestaat tien jaar. Ze viert dat zaterdag 24 juni met een jubileumactie voor Voedselbank Stad Groningen.

De jubilerende 'makelaar in vrijwilligerswerk' roept iedereen op een dag(deel) te klussen in het nieuwe pand van de Voedselbank aan de Ulgersmaweg in Groningen. Er is veel te doen, variërend van opruimen tot sauzen, en van schoonmaken tot laminaat leggen. Klussers kunnen zich aanmelden op stichtingpresent.nl.

Jubileumgift

Het jubileum kan in de vorm van een eenmalige (jubileum)gift meegevierd worden. De opbrengst wordt gebruikt om nog meer Groningers te kunnen helpen. Doneren kan via de website Geloof in je project. Wie niet wil klussen, maar Stichting Present Groningen wel wil feliciteren is zaterdag 24 juni om 10.00 of om 15.00 uur welkom bij de voedselbank voor een kop koffie.

Stichting Present

Stichting Present Groningen stimuleert en organiseert  de onderlinge betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden. Als makelaar in sociale betrokkenheid begeleidt Present groepen burgers bij een zinvolle en goed bestede actie. Deze groepen kunnen zich vrijwillig en op projectbasis inzetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De eerste Present startte in 2003 in Zwolle. Inmiddels zijn er bijna 75 plaatselijke stichtingen in meer dan 200 gemeenten actief.

Auteur

Marc Jansen