Nieuw platform over Groningers: Dat is Groningen

GRONINGEN

GRONINGEN - Wethouder Mattias Gijsbertsen van Groningen onthult zaterdag 17 juni in de Groninger Forum Bibliotheek het nieuwe platform Dat is Groningen. Groningers delen op het platform hoe Groningers zich onderscheiden, en met elkaar en met anderen omgaan.

Veel mensen zijn het erover eens dat het in Groningen goed toeven is. Maar wat maakt dat Groningers zo tevreden zijn met hun stad? Dat mensen openstaan voor elkaars ideeën en vaak positief, solidair en tolerant zijn? Op Dat is Groningen worden verhalen over Groningers gedeeld en wordt een stem gegeven aan Groningers vanuit diverse delen en groepen in deze stad.

Bewoners en organisaties

In Dat is Groningen werken veel verschillende bewoners en organisaties uit de stad samen. Op het platform staan verhalen van Groningers die vluchteling zijn geweest en nu in de stad wonen, maar ook verhalen van oudere Groningers en kersverse kinderburgemeester Javano Zwiers. De gedeelde verhalen gaan over dingen die goed gaan tussen Groningers en waar het schuurt of beter kan. Ook worden evenementen gedeeld die Groningen kleur geven. De verhalen zijn terug te vinden op de website en social media van Dat is Groningen.

Human Library

De lancering van Dat is Groningen vindt om 11.00 uur plaats, plaats bij de opening van Human Library, een van oorsprong Deens concept waarbij mensen geen boek maar een mens 'lenen'. Dit om gesprekken te stimuleren met mensen die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou spreken.

Auteur

Marc Jansen