Noorderpoort-talent pakt uit tijdens ImpressFest 2017

GRONINGEN

Noorderpoort Kunst & Multimedia houdt van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 juni zijn jaarlijkse showcasefestival ImpressFest. Met kunst, theater, media en muziek.

ImpressFest 2017 presenteert jong Noorderpoort-talent. Muzikanten, artiesten en filmmakers showen geselecteerd werk, van locatievoorstelling tot singer-songwriter en van korte film tot 3D-expositie.

There's no Business

Daarbij staan ook twee grote voorstellingen geprogrammeerd. Koos Kregel maakte 'There's no Business' en Taco van Dijk maakte 'Fragmenten uit een Mensentuin'. 'There's no Business' gaat over the American Dream. Ergens hoog in een wolkenkrabber in New York worden muzikale concepten bedacht, veel, heel veel concepten. Die leveren geld op, veel, heel veel geld. Ook Fortune’s Daughter is zo’n fenomenaal succes. Met zeven diamanten, veertien zilveren en achttien gouden platen zijn zij de parel in de kroon van ‘America First’, Amerika’s meest succesvolle platenlabel. Regisseur Koos Kregel maakte met 'There's no Business' opnieuw (na 'Hairspray') een zang- dans- en theaterspektakel. Speciaal voor deze voorstelling krijgt het Verzettheater een total make-over. Er zijn openbare voorstellingen op woensdag 21 juni (14.30 – 16.30 uur / 19.30 – 21.30 uur), vrijdag 23 juni (14.30 – 16.30 uur / 19.30 – 21.30 uur), maandag 26 juni (19.30 -21.30 uur) en dinsdag 27 juni (19.30 – 21.30 uur).

Fragmenten uit de mensentuin

In 'Fragmenten uit een Mensentuin', een afstudeervoorstelling van de vierdejaars studenten artiest, ontleden zeventien acteurs een aantal sociaal ongemakkelijke situaties tot er niets anders overblijft dan de essentie. Deze essentiële momenten knippen en plakken ze door elkaar, zodat er ruimte ontstaat. Ruimte om in een ander licht te kijken naar deze vreemde menselijke interacties. Hoe gaan we om met ons dagelijkse ongemak? Wat is er voor nodig om gezien te worden?
Een tragikomische bewegingsvoorstelling die zich afspeelt op de grens tussen toenadering en afwijzing. De voorstelling is te zien op donderdag 22 juni (19.30 uur), donderdag 22 juni (21.30 uur), zaterdag 24 juni (19.30 uur) en zaterdag 24 juni (21.30 uur).

Allerlei richtingen en disciplines

Alle disciplines uit verschillende opleidingen van Noorderpoort Kunst & Multimedia dragen hun steentje bij aan de programmering en de organisatie van het festival. Zo worden de techniek, het licht en het geluid verzorgd door de opleiding podium-& evenemententechniek. De organisatie ligt in handen van Noorderpoortstudenten van evenementenorganisatie. Studenten Multimedia geven website, applicatie en PR- en promomateriaal vorm. Ook de aankleding van het festival komt voor rekening van studenten van Noorderpoort. Reserveren kan via: Reserveren@noorderpoort.nl. Meer informatie & voorstellingen: www.impressfest.nl.

Auteur

Marc Jansen