Kookwedstrijd 'Koken met de markt' op Vismarkt

GRONINGEN

Klaar Af Kook, inmiddels een vast begrip op de Horecabeurs Noord Nederland, gaat de markt op. Zaterdag 24 markt vindt een 'Koken met de markt'-editie van deze kookwedstrijd plaats op de Vismarkt in Groningen.

Klaar Af Kook heeft deze kookwedstrijd georganiseerd in het kader van Groninginnedag, de terugkomdag voor Groningers. In 'Koken op de markt' strijden zes koks - tussen de marktkramen op de Vismarkt - om de titel ‘Beste kok van de markt’. Voor de winnaar ligt bovendien een ‘golden ticket’ klaar. Dit ticket geeft recht op deelname aan de Klaar Af Kook-wedstrijd op de zesde editie van de Horecabeurs Noord Nederland op maandag 2 oktober 2017.

Producten van de Vismarkt

De kookwedstrijd ‘Koken met de Markt’ bestaat uit drie rondes waarin steeds twee professionele koks tegen elkaar koken en een finale met de twee koks met de meeste punten.  De koks worden uitgedaagd een maaltijd te bereiden met producten van de Vismarkt, in combinatie met producten van partner Bidfood. De koks krijgen een budget van € 20 om inkopen te doen. Ze krijgen hiervoor dertig minuten de tijd. Vervolgens wordt dertig minuten gekookt. Hiervoor zijn inductieplaten en een gedeelde oven beschikbaar. Na in totaal zestig minuten worden de maaltijden geserveerd voor een professionele jury en een bezoekerstafel. De jury beoordeelt de maaltijd volgens dezelfde criteria als ‘Klaar Af Kook’.

Receptuur

De samenstelling van de gerechten die de koks bereiden wordt direct na het uitserveren aan de jury en de publiekstafel geüpload naar de website van Koken met de markt. Zo kan elke bezoeker van ‘Groninginnedag’ het receptenlijstje downloaden op zijn telefoon en de producten direct kopen op de Vismarkt.

Auteur

Marc Jansen