'Rockumentary Grunn' en 'A Quest for Meaning' in RKZbios

GRONINGEN

Stichting Filmcollectief maakt onder de noemer 'Rockumentary Grunn' tien documentaires die het muzikale erfgoed van Groningen in kaart brengen. Filmmaker Roeland Dijksterhuis wil daarbij vooral de verhalen achter de muziek vertellen.

Zaterdag 24 juni worden vanaf 20.30 uur vijf van deze documentaires vertoond:
  • 'Repetition Works' - hierin staat oefenruimtecomplex Het Viadukt centraal;
  • 'Come Correct'-  over de hiphopscene van Stadskanaal;
  • 'Little Ritz and his Rocking Butterflies' - hommage aan de eerste echte rock-'n-rollband uit de stad;
  • 'Het Onbeminde Bemind' - portret van de mensen achter de ZomerJazzFietsTour;
  • 'Open the Gate!'- over en met Vortex.
Meer informatie: facebook.com/RockumentaryGrunn.

A Quest for Meaning

Maandag 26 juni wordt de documentaire 'A Quest for Meaning' van Nathanaël Coste en Marc de la Ménardière vertoond. Marc en Nathaniël zijn al vanaf hun kindertijd vrienden. Ze delen dezelfde passies en zorgen en hebben bovenal een voorliefde voor alles wat een verrijking is voor de mens en de natuur. Tegelijkertijd zien ze een wereld waar vervreemding, hebzucht en uitbuiting de dienst lijken uit te maken. Om uit deze houtgreep te komen besluiten ze de wereld in te trekken en te onderzoeken hoe er ook andere waarden kunnen bestaan. Van India naar Guatamala, de Verenigde Staten en door de Europese Unie... Overal ontmoeten ze inspirerende denkers en doeners, waaronder Vandana Shiva, Bruce Lipton, Satish Kumar, Pierre Rabhi en Frédéric Lenoir. De film (met Engelse ondertiteling) begint om 20.30 uur. 

Auteur

Marc Jansen