Jeugdtheaterschool VRIJDAG speelt 'JTS Voluit'

GRONINGEN

Het VRIJDAGtheater in Groningen is van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni toneel van 'JTS Voluit'.

Leerlingen van de Jeugdtheaterschool (JTS) van VRIJDAG presenteren hierin wat ze in het afgelopen cursusjaar hebben geleerd. In totaal staan tien presentaties en voorstellingen geprogrammeerd. Deze zijn vrijwel allemaal (gratis) toegankelijk voor publiek. “Onder leiding van professionele docenten zijn de leerlingen een jaar lang intensief bezig geweest met improvisatie, tekst, dans en choreografie. Het resultaat is een weekend vol met verrassende presentaties en bijzondere voorstellingen”, belooft Maartje Ghijsen, theaterprogrammeur en –docent bij VRIJDAG. De begeleidende theatermakers van het afgelopen cursusjaar zijn Rozan Vergeer, T.J. Da Silva, Margreeth Kuipers, Ayse Oral, Fenna Besijn, Yvonne van Ginneken, Hannah de Vries en Aike Vogelzang. Zie voor het programma: www.bijvrijdag.nl/JTSVoluit.

Auteur

Marc Jansen