Optimist on Tour meert aan in Meerstad

MEERSTAD

Het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour doet van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juli Meerstad aan.

Kinderen uit de regio kunnen onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs op het Woldmeer leren zeilen in een Optimist. De kinderen gaan aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen. Ze hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Andere activiteiten zijn kanovaren en over water lopen in een waterbal.

Optimist on Tour

Optimist on Tour heeft als doel en volgende generatie enthousiast te maken voor de watersport. Sinds de start in 2014 hebben meer dan 35.000 kinderen op deze manier kennisgemaakt met de watersport. Kinderen die na Optimist on Tour verder willen met zeilen, kanovaren of een andere watersport, kunnen via het Watersportverbond een werkboek opvragen en kosteloos een proefles volgen bij een watersportvereniging of vaarschool in de buurt. Ook basisscholen uit de regio Groningen nemen deel aan Optimist on Tour. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via optimistontour.nl en op locatie. Optimist on Tour is een initiatief van Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd.

Auteur

Marc Jansen