Fietstoertocht Toer Rise voor stichting Dream4Kids

GRONINGEN/ EELDERWOLDE

De Groninger fietsvrienden Tom Havinga, Erwin Muller, Rik Leegstra en Sebastiaan Lonsain hebben voor de derde keer een fietstoertocht voor een goed doel georganiseerd. Deze Toer Rise vindt zaterdag 1 juli plaats. De opbrengst komt ten goede aan stichting Dream4Kids.

De Toer Rise gaat over een afstand van 85 kilometer vanaf De Onlanderij in Eelderwolde. De route is volledig uitgepijld.

Opbrengst voor Dream4Kids

Deelname aan de Toer Rise kost € 15 bij voorinschrijving en € 17,50 bij de kassa. De opbrengst komt ten goede aan Dream4Kids. Deze stichting laat de grootste dromen van kinderen tussen 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan. Erwin Muller over de keuze voor Dream4Kids. “Samen met droomcoach Carolien van Dream4kids hebben we een mooi plan bedacht om de opbrengst te besteden aan kinderen uit de regio Noord-Nederland. De vorige twee jaargangen hadden we meer dan honderd deelnemers en het lijkt erop dat we dat aantal dit jaar gaan overstijgen. Het geeft zo`n goed gevoel om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn van deze kinderen."

Booming en hip

“De doelgroep voor ons evenement wordt elk jaar groter,” vult medeorganisator Tom Havinga aan. “Vroeger zag je af en toe eens iemand van middelbare leeftijd met een zeemleren broek tegen de wind in fietsen, nu is wielrennen booming en hip. We zien steeds meer vrienden en bekenden die een racefiets aanschaffen en de weg op gaan. Ook bij vrouwen wordt het wielrennen steeds populairder. En apps als Strava zorgen ervoor dat fietsen steeds meer een prestatiesport wordt, zonder dat je bij een vereniging aangesloten hoeft te zijn om uitgedaagd te worden.” Deelname staat behalve voor wielrenners ook open voor E-bikers. Aanvang: 10.00 uur. Meer informatie: www.toerrise.nl

Auteur

Marc Jansen