Midsummernight Murder in De Tuinwijk

GRONINGEN

Buurtcentrum Tuinpad in Groningen is woensdag 21 juni startpunt van 'Midsummernight Murder', een speurtocht-detective door de Tuinwijk.

Het door Liesbeth van Hoffen geleide Huis-Tuin-en-Keukenkoor figureert in diverse filmpjes waarin de mysterieuze verdwijning van een prominent lid van de sjoelclub wordt betreurd... Deelnemers zoeken in groepjes van acht uit wat er gebeurd is. Onderweg beleven zij avonturen met bijvoorbeeld een step, een vlot en een koets. De voorstelling geeft zo een knipoog aan de parkeersproblematiek in de wijk. Ook zal wijkwethouder mevrouw Het Vuur van zich laten horen bij de oplossing van het mysterie rond de verdwenen sjoeler. En wat gebeurt er allemaal op de in de wijk gelegen Noorderbegraafplaats?...

Liesbeth van Hoffen

Aan deze voorstelling, die is georganiseerd door Liesbeth van Hoffen, werken behalve het Huis-Tuin-en Keukenkoor pianiste Djoeke de Boer, regisseur Hiepie Hoogeveen, filmer Bart Nieuwold, Ulteam, improvisatiemuzikanten, leden van Gemengd Zangkoor Usquert, scoutinggroep De Havik, Stalhouderij Kuipers en vele buurtgenoten mee. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds Tuinwijk en Wijkvereniging Tuinwijk. Er staan twee speurtochten geprogrammeerd; om 19.00 uur en om 21.00 uur. Deelname kost 5 euro (kinderen gratis). Aanmelding: info@Luisterwijk.nl.

Auteur

Marc Jansen