'Otello’ in Royal Opera House in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum in Groningen staat woensdag 28 juni een nieuwe ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt de opera ‘Otello’, Verdi's bewerking van Shakespeare's grote tragedie, uitgevoerd.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum twaalf klassieke opera’s en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen – voor éénavond – live gepresenteerd op het witte doek.

Otello

'Otello' is Verdi's bewerking van Shakespeare's grote tragedie vol jaloezie, deceptie en moord, leunend op de krachten van het Orkest van het Royal Opera House en het Royal Opera Chorus. Hoogtepunten zijn onder andere Otello en Desdemona's meeslepende liefdesduet en Desdemona's aangrijpende 'Willow Song' en het 'Avé Maria'.

Debuut Jonas Kaufmann

In deze opera maakt de wereldberoemde tenor Jonas Kaufmann zijn debuut als Otello. Dit onder leiding van Royal Opera Music Director Antonio Pappano. Sopraan Maria Agresta is zijn Desdemona zijn en bariton Ludovic Tézieer kruipt in de huid van aartsrivaal lago. Tijd: 20.15 – 23.30 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van de locatie Hereplein van het Groninger Forum.

Auteur

Marc Jansen