Tien bedrijven genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs

GRONINGEN

Century Autogroep (Groningen), The Factor E (Groningen), Holthausen Groep (Hoogezand), InnoCore (Groningen), Inter Psy (Groningen), MF Shipping Group (Farmsum), Organ Assist (Groningen), SealteQ (Stadskanaal), Target Holding (Groningen) en Team 4 architecten (Groningen).

Deze tien bedrijven zijn door een jury genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017.

Groninger Ondernemingsprijs

Stichting Groninger Ondernemingsprijs heeft als doel de Groninger economie te stimuleren door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury bestaat uit voorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken), Eelco Koehoorn (VNO-NCW-MKB-Noord), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Heleen van Balen (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Erik Jan Worst (OPHTEC) en Rienk Jan van der Kooi (ESKA; winnaar 2016).

Patrick Brouns

“We hebben dit jaar een ijzersterke lijst, met prachtige en zeer uiteenlopende bedrijven”, meent juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Groningen. “Ze komen uit Stad én Ommeland, vertegenwoordigen zowel de oude als de nieuwe economie: online en offline. Er zit maakindustrie tussen, technische en medisch-technische dienstverleners, maar ook creatieve industrie en zorg. Het laat weer eens zien hoe veelzijdig en sterk onze regionale economie in Groningen is.”

Pitchpresentaties

De genomineerden worden de komende maanden geïnterviewd door specialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. De jury ontvangt hiervan een uitgebreide gespreksnotitie, die zij meeweegt in haar preselectie van drie finalisten. Deze preselectie kan alleen nog beïnvloed worden door de pitchpresentaties, die de tien bedrijven mogen houden tijdens een nominatiebijeenkomst op 25 september. Daar maakt de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend. Sinds de invoering van de pitchpresentaties is de voorgenomen top 3 overigens elke keer nog deels veranderd.

Bedrijfsscan en bedrijfsbezoek

De drie finalisten staat een grondige bedrijfsscan te wachten, met zowel een financiële als een organisatorische doorlichting. Daarnaast krijgen ze de jury op bezoek. Die komt met eigen ogen kijken hoe de bedrijven presteren en hoe de sfeer en de bedrijfscultuur is. Ook wordt van elke finalist een kort filmportret gemaakt. De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats in MartiniPlaza Groningen. Dit jaar is de finale op donderdagavond 30 november. Meer informatie: www.ondernemingsprijs.nl

Auteur

Marc Jansen