Grand Theatre besluit theaterseizoen met wereldpremière ‘Infinite Lives’

GRONINGEN

Het Grand Theatre in Groningen besluit het theaterseizoen vrijdag 30 juni met de wereldpremière van ‘Infinite Lives’ van Robbie Thomson.

[caption id="attachment_71844" align="alignright" width="270"] Robbie Thomson. ©Tommy Ga-Ken Wan[/caption] De Schotse beeldend kunstenaar en theatermaker Robbie Thomson creëert deze nieuwe performance in de studio van het Grand Theatre; tijdens een residentieperiode van 26 mei tot en met 30 juni. In augustus keert de Schot terug naar Groningen voor een performance van eerder werk (‘XFRMR’) op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

Robotisch avontuur

Robbie Thomson dus in Groningen aan zijn performance ‘Infinite Lives’. Vrijdag 30 juni is de wereldpremière in het Grand Theatre. Het theater zorgt er als coproducent mede voor dat deze voorstelling ontwikkeld kan worden en daarna op diverse plaatsen op de wereld te zien is. Voor zijn nieuwe performance haalt Thomson zijn inspiratie uit diverse hoeken, van neurowetenschap tot psychedelia. In ‘Infinite Lives’ ontmoeten kunst en wetenschap elkaar in een robotisch avontuur vol levende bacteriën, overweldigende visuals en elektronische muziek. De wereldpremière van 'Infinite Lives' begint om 20.30 uur. Kaartverkoop: www.grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen